Sonjis sötast i SSDL

Då var det kväll, dagen är slut. Vi kom in till stan vid 3 ungefär och tog oss ut till Söder med Emma för att kolla runt lite, men vi hittade inga skor. Dålig tålamod och uttråkade var nog en bidragande orsak till att vi inte orkade med så mycket. Vi var väl hemma här igen till 5 ungefär och då var jag hungrig. Fast jag fick vänta över en timme på mat, bara för att pappa och syster åkte och handlade innan maten istället. Det var tänkt att de skulle åka efter middagen och jag hade gärna följt med.

Klockan 8 var det premiär för Så ska det låta med Sonja, Markoolio, Brolle och Siblääää. Sonjis var ju så söt och helt klart bäst!!! Sibel var lika dålig som vanligt, jag gillar henne absolut inte!!! Hon sjunger så töntigt och hon själv är så töntig, enligt mig...

Just nu är det Let's Dance igen - utröstningen. Heja Laila Bagge som vanligt, hon var grym. Niklas Wahlgren likaså. När det är slut borde vi nog snart gå och lägga oss. Imorgon ska vi upp ganska tidigt för att ta oss söder om stan. Ska se en danstävling, Jennie dansar. Det ska bli kul, men roligast att få träffa henne igen.

Ja, vi tar väl ett godnatt nu. Godnääätt.

Fredagmorgon.

Godmorgon! Eller kanske snarare God förmiddag. Klockan är ju runt 12, men vi har inte kommit upp ifrån sängarna än. Men vi borde ta oss upp snart, för jag börjar bli hungrig. Senare ska vi möta Emma inne i stan och kolla runt lite, både jag och A-K ska leta skor.

Igår var vi i Kfem, Vällingby som jag varit de senaste torsdagarna. Annamia var konferencier as usual och jag fick agera fotograf även idag. Det var kul, och jag tyckte lite synd om Annamia som skulle gå igenom 590 bilder och välja ut de bästa och lägga ut dem. Nina Söderquist var där och uppträdde, körde sin Tick Tock och hon kom ihåg mig. Hon var lite groggy då hon precis opererats men var glad ändå. Köpte hennes singel och fick den signerad. The Poodles var även dom där, och de både sjöng och spelade live. Dock var de sena och hela programmet blev väldigt förskjutet. Så 2 minuter innan varuhuset stängde så var allt klart och vinnaren var korad. Det blev att kasta sig ut, och samtidigt föra över alla bilderna till Annamias dator. Tur att det finns bärbara datorer...

Sen sa vi hej då till Annamia och Elin som jobbade med det också. Vi gick till tunnelbanan och tog oss hemåt. När vi kom hem hit åt vi och la in alla bliderna i min dator, och datorn gick så otroligt segt. Så när bilderna var inlagda (vilket tog någon timme) så gick vi och la oss, jag orkade inte blogga då..

Nej, nu måste vi upp här känner jag! Vi hörs senare.

Dagens I-landsproblem: Abort pga fel kön.

Just nu pågår Kvällsöppet hos Ekdal. Där diskuterar de om Abort på grund av fel kön. Folk som gör abort för att de inte vill ha till exempel en kille, utan vill bara ha en tjej. Disskutionen har börjat sen Socialstyrelsen blivit ombedd om rådgivning angående hur de skulle göra med en kvinna som har gjort 2 aborter för att hon ville ha en kille och inte tjejer som det båda gångerna varit...

I dagens Sverige är abort-lagen väldigt lättsam, och det är inte så svårt att få göra abort. Men jag måste säga att jag tycker det är fel. Varför ska man få göra abort för att könet inte är rätt? Det är så hemskt, för det är för guds skull människor vi pratar om. De har faktiskt ett liv där inne i magen med. Det låter ungefär som: "Hej du är tjej så då gillar inte jag dig, jag vill döda dig." Fel, fel, fel. Jag blir riktigt arg när jag hör det här.

Som de sa i programmet, då kan du bestämma allt i framtiden. Ögonfärg, storlek på öron till exempel... Att göra abort på grund av fel kön, det är som att döda en människa för att du inte gillar det könet!

Vad tycker ni om detta?

Patrik 1,5

Hemma är jag, sen många timmar tillbaka. Mötte Anna-Karin och Emma på Centralen vid halv 4 och vi tog oss till Östermalmstorg för att underlätta att bära lite åt Emma. Där sa vi hej då till henne, men vi ses imorgon. När vi kom hit så kollade vi lite på datorn sen var det snart dags för middag. Kanske att jag borde ha ätit lite mer, för jag är hungrig nu igen.

De senaste dagarna har jag blivit väldigt hungrig på kvällarna, oavsett hur mycket jag än äter till middag. Jag äter mig mätt då, men blir hungrig på kvällen igen.

En sväng till El-Giganten hann vi med, men det gick rätt snabbt. Kollade vad det kostade att uppgradera RAM-minnet i datorn, men det kunde de inte svara på. Så får ringa till rätt person imorgon.

Vi såg Semestersvenskar klockan 8, och när det var slut såg vi på Patrik 1,5. Det var en riktigt bra film, kul handling och jag måste säga att det är jäkligt bra gjort av Gustav Skarsgård och Torkel Pettersson att kunna spela så bra när det själva inte är homosexuella egentligen. Den visar verkligen hur samhället faktiskt ser ut idag, homofobin som äger rum och även fördomar! Bra film helt enkelt!!

Ser på Kvällsöppet hos Ekdal just nu, de pratar Abort... Jag återkommer om det i ett eget inlägg!


Kvar i sängen...

Jag har inte kommit upp än... Jag fastnade här vid datorn och kollade massa grejer. Så nu börjar jag bli rejält hungrig. Det blir till att gå upp nu, och duscha och sånt. Sen i med frukost i magen, för att lite senare bege mig in till stan och möta Anna-Karin och Emma när de kommer med tåget.

Vad som händer resten av dagen är oklart, men något hittar vi ju på. Vi hörs senare!

Godmorgon!

Woho, jag är redan vaken... Fast jag har inte klivit upp ur sängen än. Det har jag inte orkat med än, men nu börjar jag bli hungrig så det är väl dags att börja ta sig upp ur sängen...

Idag börjar iallafall sista deltävlingsveckan i Melodifestivalen. Idag åker alla ner till Malmö för att börja repa. De jag hejar på är Sarah Dawn Finer, som jag tror har en gigantisk ballad och dessutom har fina människor på scenen, och Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng som båda är stora favoriter! Jag hoppas på att deras låt ska vara så bra som det sägs.

Nu kurrar magen som sjutton här, godmorgon.

Nu väntar sängen...

Nu känner jag mig redo att ta mig till sängen, klockan har passerat 12 och jag vill kunna komma upp i skaplig tid imorgon. Då kommer dessutom Anna-Karin och Emma till Stockholm, så ska inte och möta dem. A-K ska dessutom bo här.

Vi säger väl godnatt genom denna låt: Imorgon är en annan dag.

Då var det dags att sammanfatta dagen...

Efterom jag inte bloggat något mer idag, förutom det alldeles nyss så ska jag blogga om dagen! Jag börjar med att säga Grattis Pappa!

Dagen började här vid datorn, och jag kom in på Facebook. Pratade lite med Zandra i klassen, och vi bestämde att vi skulle ta en fika inne i stan. Då kom jag iallafall upp ur sängen, vilket jag nog inte gjort om jag inte varit tvungen. Duschade, åt frukost och fixade till frisyren. Strax efter 2 mötte jag henne utanför spärrarna och vi gick till Wayne's Coffee. Fanta och Scones fick det bli för min del och jag tycker det räckte om man kollar på priset, 58 spänn!

Strax innan vi gick därifrån kom även Olivia från klassen förbi och sa hej. Sen gick vi därifrån, och svängde in på Kicks för Zandra skulle kolla något. Efter det sa vi hej då och jag åkte hemåt. Här fixade jag presenten till Pappa och satt en stund vid datorn. Sen var det dags för middag med några bekanta här hemma följt av fika.

Sen dess har jag suttit här och sett på TV. En hade jag inte planerat att gå och lägga mig, men det händer inte så mycket. Funderar på att fixa en sak som jag ska ha på bloggen, men får se om jag orkar... Vad det hela gäller får ni se inom en snar framtid. Hur snart vet jag dock inte, kanske jättesnart, eller dröjer det ett tag.

Det här med att blogga...

... är jag inte så särskilt bra på egentligen. Jag bloggar ett inlägg om dagen! Ungefär, ibland blir det något mer. Jag vet inte vad det är, för jag kan sitta i flera timmar vid datorn utan att blogga någonting. Det är först när jag ska stänga ner datorn och sova som jag skriver, för då känner jag att jag måste skriva vad som hänt under dagen.

Ett stort bevis på detta är idag, för imorse när jag vaknade startade jag datorn och satt vid den i nästan 2 timmar skulle jag tro. Bloggade jag något? Nej! Sen hann jag inte med det innan jag drog hemifrån.

Vad är det som gör det? Det är inte så att jag inte kommer ihåg det, för jag är ganska ofta inloggad på blogg.se för att kolla om jag fått några kommentarer att godkänna men jag bloggar inte! Det är något som gör att jag inte bloggar, men jag vet inte vad. Jag hoppas att jag någon gång ska bli bättre på att blogga, men när det blir vet jag inte...

Vad tror ni det beror på?

Ommöblerat i rummet...

Nu har jag hunnit med lite kväll, jag känner mig duktig.

Jag har bloggat ut på Zoot, möblerat om i mitt rum och dessutom hunnit med att se lite på TV. Nu äntligen har jag fått mitt rum att vara möblerat på ett bra sätt. Hoppas jag, men det borde funka. Bara hoppas att man kan bädda ut soffan också.

Sen verkar det bara vara lite fukt på väggen som kommit utifrån. Inget som gått igenom utan snarare inuti väggen som gjort att stenarna i väggen går igenom typ. Tror det var så pappas sa, haha... Hade lite tur i oturen att det var väggen jag skulle måla om som det hände på!

Nu ska jag snart sova, fortfarande trött efter helgen. Imorgon fyller även Pappa år, och jag var och köpte present idag. Tråkig egentligen, men han önskar sig aldrig någonting så det passade bra!

Godnatt.

Vattenskada i mitt rum...

Jag som hade tänkt möblera om i mitt rum idag, så drar man fram soffan för att flytta den. När jag drog fram den upptävkte jag en stor mörkgrå fläck på väggen nere vid golvet! Verkligen kul, inte! Så nu har jag hämtat en kupé-värmare och vridit upp elementet på högsta värme, så lite ska torkas upp iallafall.

Har inte tid just nu att blogga mer, måste fixa mitt rum. Men det kommer, ska försöka hinna få ut inlägg på Zoot också... Har inte hunnit få ut om träffarna med Jess, Dea och Mede så det måste ut snaaaart!!!!!


Hemma, tillbaks i min egen soffa.

Då var jag hemma. Har varit det i 3 timmar eller någonting, och ska nu sova... Jag håller på att dö av trötthet här!

Så ni får vänta till imorgon på ett längre inlägg... Jag kan bokstavligen talat knappt hålla ögonen öppna. Godnatt.

Stressig dag kommer till sitt slut...

Ja, dagen är slut och mina ögon slocknar. Det lät som en fin liten låt, men nu är det bara text här.

Dagen har varit oerhört stressad och mycket springande... Men nu känner jag för att sova, ville mest bara säga godnatt.

I stugan i Leksand.

Nu är vi på plats i stugan, vi har hunnit träffa Dea och Jessica, nästan virrat bort oss påväg mot stugan och installerat oss...

Så fort vi klev av tåget här i Leksand så skickade jag ett sms till Jessica och frågade när de kom, och när vi kom fram till stugan så kom de efter typ 5 minuter! De är helt fantastiska.

Kramkalas, sparkar i baken och massa prat. De kom extra tidigt idag till Arenan, för de behövde repa öppningsnumret innan genrepet. I öppningsnumret har de på sig hockey-kläder och enligt Jessica så stinker de något kopiöst!!!!! Vi förberedde dem på vad som komma skall, angående dokumentären...

Sen pratade vi lite mer, och jag hinner inte skriva mer här så ni får läsa det på Zoot. Nu måste vi springa tillbaks mot stan. Datorn hänger med så någon uppdatering från stan kanske det blir, men håll koll på Zoot för det är där fokusen ligger!

På Borlänge Station!

Ja, då var vi äntligen påväg! Vi sitter just nu på Borlänge Station och väntar på tåget som ska ta oss till Leksand. Är vi trötta? Neeeeej, inte alls då. Absoluuuut inte. Kan man vara trött när man går upp klockan 5 på morgonen? haha

Tåget från Sandviken gick 06:32 och väntetiden här i Borlänge är över en timme. Vi har suttit här redan en stund, och det är drygt en timme kvar till tåget går...

Konduktören på tåget hit är antagligen väldigt smart och använder hjärnan, eller så utstrålar vi någon typ av Schlageros... För när vi lämnade fram våra biljetter så frågade hon på en gång, när hon såg att vi skulle till Leksand, om vi skulle på Melodifestivalen? Ja, en liten tankeställare om vi utstrålar sån schlager?!

Vi hörs senare på vägen, vi har några timmar på oss i Leksand och blogg är ett måste!

Då var det bara sängen kvar...

Ja, Let's Dance är slut, sängen är hämtad nerifrån källaren här, middag finns i magen sen några timmar och nu återstår bara att bädda sängen och krypa ner där. Klockan lär ju ringa klockan 5 imorgonbitti och vi lär vara trötta, men vi måste upp strax därefter för att honna med tåget. 06:32 rullar vi från Sandviken Station! Dator åker med så jag kommer blogga någonting iallafall under resans gång, även om den mesta kraften kommer ligga på att rapportera för Zoot.

Men vi hörs imorgon, det kommer bli sååååå kuuuuuuuuuuul!! Vi bara måste träffa folket, Jessica, Natta, Dea, Britta, Camilla och Velvet. Vi har att göra, filma också måste göras... Vi har några kul idéer.

Men nu måste vi sova, vi hörs imorgon! Godnatt.

På tåget, påväg mot nya äventyr!

Woho, då var det dags igen! Nya äventyr väntar. Jag sitter just nu på tåget påväg mot Gävle! Befinner mig just nu i Tierp... Snö finns det iallafall här, mycket mer än vi har i Stockholm. Här är marken iallafall helt täckt av det, kul!

Jag är framme i Gävle 17:38, då möter Carro mig och vi tar oss hem till henne i Sandviken. Ska ringa ett samtal när vi kommer dit, vi vill ju ha biljetter till morgondagens direktsändning av Melodifestivalen :)

Igår var jag på Kfem i Vällingby igen, och träffade Annamia. Det var riktigt kul, jag fick dessutom agera fotograf och fota hela arrangemanget! Det var riktigt kul, och lite bilder kommer här snart. Hoppas jag hinner lägga upp dom ikväll! Sen hade de även den här veckan en tävling och lika lite folk, så jag fick tävla igen. Den här gången vann man ingenting, utan man gick vidare till finalen. Där kan man vinna biljetter till finalen av Melodifestivalen 2009. Nödvändigt att vinna det va? haha

Rongedal var även där och uppträdde, och jag fick en signerad skiva alldeles gratis och även en affisch! Eftersom jag var fotograf räknades jag som crew tänkte dom, så då kom man hem med en skiva!

Som sagt, nu sitter jag på tåget och vi lämnade precis Tierp där vi hade stannat till för ett lite längre uppehåll. Vi har kört för snabbt och ligger före tiden... Men ja, vi är påväg igen! Vi hörs igen när jag är framme i Sandviken.

Sitter i skolan...

Nu sitter jag i skolan och har rast. Börjar mattelektionen om 15 minuter, sen efter det har vi samhällskunskapsprov. Det kommer gå skiiiiit!!!

Efter skolan ska jag iallafall till Vällingby och träffa Annamia. Rongedal uppträder med, evenemanget håller på till 20. Dock tror jag inte jag stannar hela tiden, för jag måste hem och börja packa! Imorgon går tåget mot Gävle och Sandviken. Det kommer bli kuuuuuuul.

Vi hörs förhoppningsvis ikväll, om jag orkar...

Sovmorgon imorgon.

Då var den här dagen förbi också dåra. Den rullade på i ett högt tempo. Skola, Mediekunskap och Webbprogramering. På Webb fick vi veta vad vårat slutprojekt skulle vara. Det kommer bli kul, säger bara GRIS! Jag länkar till den när den är klar och upplagd.

Musikalrep, där jag fick hoppa in som Kapten Krok idag för han som spelar honom var sjuk. Sen sånglektion där vi övade min solosång till konserten, och även ensemble-sångerna. Sen slutade jag... Pappa var snäll och hämtade mig, så jag slapp vänta länge på bussen. Åt middag och resten av tiden har jag spenderat här vid datorn.

Nu ska jag snart gå och lägga mig, så jag får sova alla timmar jag behöver. Något som är väldigt skönt är att Idrottslektionen är inställd, vilket betyder sovmorgon till 11:15!!! Det är skönt.

Godnatt.

I'm still standing for Hope & Glory!

Wow, gårdagen var händelserik. Hann verkligen inte med att blogga.

Jag hinner dock inte med att skriva i detalj vad som hände. Men vi var till Södertälje för att träffa Laila Bagge, men missade henne då vi var tvugna att springa tillbaks till Pendeln för att hinna till Caroline Jönssons konsert på Berns. När den var slut var det vidare till Fridhemsplan för att träffa Nathalie Rosenberg. Hon skulle repa med Velvet, så henne fick vi oss en liten pratstund med också, innan vi begav oss in mot stan. Till Slussen för att äta på McDonalds, sen traskade vi runt i stan en stund. In på Hemköp under Åhléns City och köpa dricka och lite godis att tugga på, hoppade på bussen ner mot Frihamnen. Sista stoppet för dagen var Singing Bee. Emma joinade oss då, och inspelningen var slut vid 22. Då var det bara att åka hemåt, när vi kom hem fixade vi lite vid datorn och bäddade upp soffan. Sa väl godnatt strax före halv 1.

Så idag var det tungt att kliva upp, och jag är nu trött... Strax ska jag gå och lägga mig... Upp klockan 6, halv 7 imorrn. Znark...


Måns for president!!

Såklart är jag efter som få när det gäller att blogga. Jag kom hem från syster vid 20 i 11, då busschauffören var dum och bara körde till Danderyds Sjukhus! Så fick vänta på tunnelbanan och lite sånt. Men jag kom hem iallafall!

En kort utläggning om Melodifestivalen, Måns Zelmerlöw är bara bäst. Så enkelt är det! Han hade ett sånt grymt nummer, hur snyggt som helst. Sen var Jessica, Dea och Natta otroligt söta och de var bäst i hela numret. Jag saknar dem. Cookies n Beans var en väldigt positiv överraskning, jag tokdiggade deras låt! En av de bästa låtarna. Lili&Susie var bra, men kunde ha varit bättre. Jag diggar det ändå, sen ett plus får de för att de hade med sig Jessica Marberger. Markoolio var kul, men en besvikelse... Han kan inte sjunga en ballad, ävem om texten är rolig så funkar det inte! H.E.A.T tyckte jag var tråkigt, det här har vi sett förut i och med The Poodles så det är inget nytt. Det blir inte lika bra som Pudlarna heller... Amy Diamond, usch! Vill jag ens kommentera? För det första var låten urkass, och för det andra så sjöng hon falskt ganska så väldigt mycket. Showen var bra, men inget annat... Lasse Lindh var tråkigt, inget som passar mig. Jennifer Brown var, precis som Marko, en besvikelse. Jag hade förväntat mig att låten skulle vara bättre än vad den faktiskt var! Refrängen fick ingen kraft alls med sig. Tyvärr!

Petra Mede var ännu bättre idag än förra veckan, väldigt bra! Nu ska jag dra mig till sängen, sova och upp klockan 9 för att åka in och möta Carro vid halv 12 på Cityterminalen! Så vi säger godnatt här! Godnatt.

Hos syster

Nu sitter jag hemma hos syster min. Har nyligen ätit, Tacos. Här kom efterrätt också, glass med strössel! Finns det någon bättre efterrätt?

Annamia var lika trevlig som vanligt, alltid lika kul att träffa henne! Sen var det kul att se Zillah o Totte som gästartister, de är störtsköna alltså. Sen var även Bonde-Peter gästartist, och det var bara tråkigt. Han var på KFem i torsdags också, båda gångerna körde han playback! Jag förstår inte grejen med det när man är ute på PR-turné?!

Nu är det bara 30 minuter kvar tills Melodifestivalen börjar, så ska nog lämna datorn här. Äta upp min glass och ta mig till TV:n. Vi hörs ikväll när jag är hemma!

Godmorgon!

Nu är jag vaken, pigg och glad! Jag ska alldeles strax ta mig upp och äta frukost och duscha. Jag och Emma ska till Väsby Centrum idag, och tar pendeln runt 11!

Så nu måste jag ta mig uppåt, så jag hinner med! Vi hörs när jag kommit hem...

Fredag den 13:e

Nu är det fredag, skolveckan är slut och det är verkligen hur skönt som helst tycker jag!

Igår orkade jag inte blogga någonting, kom hem så pass sent ifrån Vällingby och kände bara för att ta det lugnt. Men det var kul, jag var med i en schlagertävling som jag vann! Annamia frågade om jag ville vara med, då det var så lite människor där och jag ställde såklart upp. Tävlingen gick ut på att komma ihåg så många låtar som möjligt ifrån ett medley. Det gick snabbt kan jag säga. Jag lyckades skrapa ihop 9 rätt, vilket tydligen var rekord. Var hemma vid 9.

Idag hade vi arbetssätt o lärande samt engelska, inte speciellt kul. Under engelska-lektionen lyssnade jag dock på bidragen, så något positivt fanns där. När jag slutat gick jag till Forum och mötte Emma, och vi drog runt lite där innan vi åkte in mot stan och kollade. Buttericks har mycket roligt! Sen åkte jag hem, här har jag varit sen dess.

Min syster kom förbi tidigare med Theo och sin sambo också, trevligt. Imorgonkväll ska jag ner dit och se på Melodifestivalen! Tror inte jag nämnt det här, men Schlagerkvällen jag skulle haft imorgon med klasskompisar ställde jag in, för allting blev så konstigt... På alla sätt och vis. Har också hunnit med ett samtal med A-K nu ikväll, också det mycket trevligt!

Nu ska jag ta mig till sängen, jag är väldigt trött och imorgon är det upp hyfsat tidigt ändå för att ta sig ut till Upplands Väsby. Annamia är där med Idrestjärnan, så det är klart att jag kommer vara på plats! Godnatt.

Jag gillar Nina Söderquist!

Shit, jag är verkligen helt slut... Klockan ringde klockan 6 imorse, då vi började klockan 8 med idrott. Vi körde Lacrosse, sen hade vi den långa rasten. Under den tiden hann jag ändra mig angående Singing Bee, och jag ringde och bokade en biljett. Något jag definitivt inte ångrar. Hade matte och svenska. På svenska-lektionen hade vi tal, och jag fick börja. Jag skulle nämligen till "tandläkaren", inspelningen låg tidigare än i måndags och man skulle vara på plats senast halv 3.

Jag tog bussen ifrån Nacka Strand vid 20 över 1, och kom fram till Frihamnen vid kvart över 2 kanske. Det som var så roligt med just den här inspelningen var att det var kändis-special, ett antal TV3-profiler tävlade. Bland annat då Nina Söderquist, och det blev självklart min favorit. Hon fick mitt fulla stöd och jag visade att jag höll tummarna för henne, då fick jag slängpussar tillbaka! Efteråt tackade hon för mitt stöd, två gånger dessutom. Jag gillar Nina, hon är jättetrevlig och jag träffar henne gärna igen!

Nu ska jag ta mig till sängen, för jag är slut. Imorgon börjar vi 9, med idrott igen... Efter skolan ska jag ta mig ut till Vällingby för att träffa Annamia, vilket ska bli oerhört kul! Har inte träffat henne sedan december, så jag ser verkligen fram emot det!

Godnatt.

Dagen till ända

Nu är dagen snart till ända... Idag var det ingen vanlig skoldag, utan vi hade Idrottsdag och jag spelade Curling. Det var riktigt kul tycker jag, vilket jag verkar ha varit ensam om av de som spelade i våran match... Vi spelade 2 matcher, sen gav de upp... Vi gick till grillen på andra sidan motorvägen och åt, eller ja, de åt! Sen skiljdes vi åt och jag gick till Danderyds Gymnasium och satte mig och väntade, det var ingen mening med att åka hem då jag knappt skulle hunnit. Efter en halvtimmes väntan började vi med musikalrepet. Vi fick börja med manuset, och jag hade inte mycket att göra... Min roll kommer inte in förrän väldigt sent!! Sen har jag inte många repliker heller, tråkigt som faaaan!

Nu ska jag skriva klart mitt tal som man ska ha på Svenska-lektionen imorgon. Även om jag har ett roligt ämne, så är jag inte speciellt taggad på att ha det... Tråkigt värre! Sen vill jag på Singing Bee imorrn eftermiddag, men det lär nog inte hända. För insläppet är halv 3, då min lektion slutar... Mickis ringde nämligen mig och frågade om jag ville komma, tråkigt att man inte får träffa henne också...

Nej, nu måste jag fixa mitt tal! Godnatt för jag hinner inte blogga mer idag. Godnatt.


Vill bara säga att jag lever...

Idag var jag på Singing Bee, det var kul!! Kul att se Mario på dans där. Jag har saknat Råttans skämt, de är roliga!!! Hahahaha

Eftersom jag känner mig lite lat idag, orkar jag inte skriva mer. Imorgon har vi idrottsdag, sovmorgon till klockan 1! Skönt!

Vi säger godnatt här.


Defragmenteringen tog längre tid än väntat...

Ja, den är fortfarande igång. Den har gått i ganska många timmar nu, så jag tycker den borde vara klar snart! Bara att vänta och se.

Just nu ser jag på Beck - Flickan i jordkällaren. Den är bra, kul att se Björn Gustavsson i början också. Innan han slog igenom. När filmen är slut ska jag gå och lägga mig, så därför säger vi godnatt redan nu.

Reklamen är slut så jag ska fortsätta se filmen nu. Godnatt.


Dagen efter...

Jag är alla redan vaken, jag känner mig stolt! Jag trodde att jag säkert skulle sova till 12 eller någonting, men så blev inte fallet. Jag är redan vaken nu, och det känns skönt.

Nu ska jag ta och kliva upp ur sängen och äta frukost. Ska diskfragmentera datorn idag, för sist jag gjorde det hann det inte bli klart innan jag var tvungen att stänga av datorn. Så nu kör vi igen, vi hörs efter det är klart någon gång!

Ett schlager-freak säger godnatt...

Ett schlager-freak som äntligen har fått börja sitt liv igen, och som hela dagen har varit uppe i världens rus över att det började ikväll, inser nu att klockan är alldeles för mycket!

I wanna stay the night but imorgon är en annan dag. Godnatt.

Det fortsätter skrälla iår...

Stay the night, won't you stay the night? I can be your lover, hold on tight

WOW, vilken deltävling det blev. Sjukt spännande med det nya upplägget, det skapade stor dramatik med duellerna. Men jag måste säga att jag är ganska besviken på låtarna... Visst fanns det bra låtar, men inte många som var något att ha.

Nina Söderquist och hennes Tick Tock var ganska bra, men hon kunde ha haft en bättre låt. Jonathan Fagerlund var bara tråkig med hans Welcome to my life, för det tog aldrig riktigt fart... Jag satt och väntade på att den riktiga refrängen skulle börja och låten skulle få upp lite tempo, men den kom aldrig. Shirley Clamp var tyvärr, och då menar jag verkligen tyvärr, ungefär lika dålig som Jonathan med sin Med hjärtat fyllt av ljus. Låten var bara tråkig, det enda som var lite bra var sista refrängen. Då hände det litegrann iallafall. Scotts var ganska bra faktiskt, men låten passar inte dem. Jag tror på oss är en typisk Linda Bengtzing-låt och hon hade framfört den mycket bättre. En besvikelse i och med Emilia, låten blev sämre när det blev live. You're my world var mycket bättre som inspelad, och jag tycker inte hon skulle gått till final! En färgexplosion kom genom Alcazar och det här var sådär bra som jag väntade på att något bidrag skulle vara! Det var helt amazing, Stay the night är verkligen rätt låt för Alcazar att ställa upp med. Snälla, snälla sjöng Caroline af Ugglas och jag känner mig ganska ensam om att tycka att det faktiskt var bra. Okej, jag stör mig också en del på hennes scenspråk och lite sånt men låten var bra och hennes röst och även hennes personlighet tycker jag är ganska så cool. Marie Serneholt var ganska bra, men inte det bästa. Disconnect me är en låt som kräver flera genomlyssningar för att man ska fastna, och jag tror det kan vara det som fällde henne.

Petra Mede som programledare är jag delad över... I början var hon en katastrof, men det blev mycket bättre ju längre in i programmet vi kom. Kanske nervositet? Det slutade bra med henne iallafalll...

Skrällarna som infann sig förra året, där de mest otippade gick till final fanns även där iår. Marie Serneholt var en av de mest favorittippade bidragen till final men slutade på en 6:e plats. Shirley Clamp slutade på jumboplatsen 8:a och det var väl den största chocken. Man inser nu hur pass lite ett inarbetat namn faktiskt gör.

Sen måste jag få nämna en av mellanakterna, inslaget med Henrik Dorsin. Jag minns inte om det var roligt eller inte, men det väckte väldiga minnen från i somras. Han tog spårvagnen till Masthugget och de filmade över Masthuggstorget, och trappan och allt var med! Sådant kallas minnen.

Slutligen kan jag säga att det inte går sluta sjunga på Alcazars Stay the night!

Stay the night, won't you stay the night?


Intervju med Alcazar och Caroline af Ugglas


Ikväll tävlar Alcazar i Melodifestivalens första deltävling med låten Stay the night. Jag träffade även dem under presskonferensen då de presenterades och tog mig en liten pratstund med dem. De är väldigt galna, och pratar ofta i mun på varandra. Det tycker vi är kul!

Hur känns det att vara med igen?
- Jätteroligt, enormt kul. Vi är så taggade

Favoritschlager:
- Fångad av en stormvind - Carola

Beskriv Alcazar med tre ord:
- Vi har kul


Låten Stay the night
- Det är en riktig Alcazar-låt känns det som, den passar som handsken. Bra dansant, lättillgänglig, glad, stark refräng som man bara vill sjunga med i, tonartssänkning (Tess tar lite fel på det hela...).


- En fördel vi har gentemot de andra är att vi är 3, det blir roligare då för man kan stötta och peppa varandra. Vi rör oss på scen, vi behöver kanske inte alltid några dansare utan vi kan stå för det själva. Det kan vara en styrka ibland. För mig (Lina Hedlund) känns det liksom att få vara en del av Alcazar som redan arbetat in sitt namn och det är förhoppningsvis en fördel, att folk vet vilka vi är.


Alcazar - Stay the night 099-230 06






Ikväll tävlar Caroline af Ugglas i den första deltävlingen av Melodifestivalen med låten Snälla, snälla. Jag tog mig en pratstund med henne under presskonferensen i höstas. Hon är en mycket jordnära person, pratglad och oerhört trevlig!

Vilket är ditt bästa Melodifestivalsminne?
- Det minnet jag kommer ihåg var Piccadilly Circus


Favoritschlager:
- Sommarn som aldrig säger nej - Malta


Beskriv dig själv med tre ord:
- Ful men kul


Låten Snälla, snälla
- Retrosoul, absolut inte soul vad folk & ungdomar tror idag utan retro. Lite hjärtasmärta på Svenska.


- Anledningen till att det blev just den här låten kan man fråga sig. Asså det gäller att man gör en låt som man känner starkt mycket är sig själv och en låt som man kan förlora med och fortfarande ha kvar värdigheten


Caroline af Ugglas - Snälla, snälla 099-230 07


Sen tycker jag ni kan slänga iväg en röst på Emilia och hennes You're my world, för det är den bästa låten av att döma de 60 sekunderna. 099-230 05

Med bara en halvtimme kvar...

Nu är det knappt en halvtimme kvar, och jag blev helt plötsligt väldigt stressad... Det var bilduppladdning på bilddagboken, bloggning på Schlagerzoot och så skulle man hinna blogga på sin egen blogg med! Men nu är det bara min blogg kvar, så det är lugnt.

Jag måste dela med mig av min middag idag. Den var fin tycker jag! Såhär såg det ut:

 
Rosa spagetti!

Nu ska jag publicera två intervjuer som ni ska få läsa, som jag gjorde med Alcazar och Caroline af Ugglas på Presskonferensen i November. Alldeles strax uppe!

Tiden skynda på!

Är det bara jag som tycker att tiden kan gå liiiiiite fortare? Klockan är inte ens 5 än... Jag vill att klockan ska bli 20.00.

Nu ska jag snart ta och fixa lite mat, men vad vet jag inte... Lär väl blil det gamla vanliga med Pasta. Men jag måste isåfall pröva att hälla i lite karamell-färg så den blir rosa. hehe... Vad som händer mer innan jag bänkar mig framför TVn vet jag dock inte, men någon mer blogg lär det säkert kunna bli!

Hej så länge.

DET ÄR LÖÖÖÖRDAAAAAAAAG!!!!!!!

ÄÄÄÄÄÄÄÄÄNTLIGEEEEEEEEEEEEEEN!!!!!!!

Nu ska vi iväg ett tag med familjen, så skriver med när jag kommer hem.

Bilder och videoklipp

Ja, eftersom det inte är varje dag man får se en brand från Första Parkett och jag var bara tvungen att fota och filma lite. Så här bjuder jag er på några bilder och videoklipp.







Det brinner fortfarande, men inte speciellt kraftigt. Det jag förvånas över är att brandmännen inte släcker någonting. De låter det helt enkelt brinna ner till grunden. Varför inte bara släcka elden, det skulle ju gå så mycket snabbare? Så har de tid att göra annat också. Skuuumt..

Jessica Almenäs måste gilla Melodifestivalen

Jag väljer att inte blogga om bidragen, för dels orkar jag inte med det just nu och dels för att det bara är 60 sekunder jag hört, vilket inte går att bedöma rättvist. Till nästa vecka kanske jag gör det, men inte nu... Men jag kan säga att jag gillar Emilia och Alcazar bäst just nu.

Nu ska jag se Let's Dance, och även fortsätta kolla på branden... I början av Let's Dance sa Jessica Almenäs att hon var extra mycket Glitter idag för att det var Samba, men jag tror det var ett dolt budskap... Det är bara för att Festivalen börjar imorgon som hon valde det.

Nu ska godiset hämtas!

Brand i kåk...

Just nu brinner det här i ett hus. Precis över gatan. Det har brunnit i lite mer än 1½ timme och nu börjar det rasa massa här, det finns bara skal kvar! Ena väggen är borta nu, och brandkåren verkar nu bara hålla koll så det inte sprider sig. De förstår ju att det inte går att rädda kåken!

Branden ser ur att ha börjat på övervåningen, och nu verkar det som den snart är nere på undervåningen. Vad som orsakat branden vet vi inte, men pappa tror att den kan vara anlagd då det vällde ut så pass mycket eld innan brandkåren hann komma. Tydligen bor det Zigenare där och då kan man ju undra, ifall den är anlagd, om det kan vara riktat mot dem personligen för att de är just zigenare.

Nu tar det fart igen, då det har spridit sig till undervåningen. Trapphusets nedervåning brinner med stora lågor! Senare kommer både bilder och videoklipp.

Heeeeeeeeeelg

Det är heeeeeeeeelg!!!! Finally, liksom. Äntligen är det helgen vi längtat efter sen, ja, kanske september? Helgen vi räknat ner till ända sen vi köpte biljetter till finalen i oktober. Nu är det dags!

Idag släpptes låtarna till imorgon, och jag ska skriva lite om dem snart! Men nu ska jag äta..

TV-kväll

Woho, jag är hemma och har varit så i några timmar nu. Kom hem vid 5, då jag hade utvecklingssamtal idag. Det jag skulle haft i December.

Idag blev vi då dödade på idrotten då han körde fysträning med oss... -Hej, jag är otränad!- Sen hade vi lång rast följt av Matte, kom några tal framåt. Tjoho! Jag som mest pratar bort lektionerna... Sen Samhällskunskap, och det är som vanligt mitt emellan. Varken tråkigt eller kul. Vi slutade och jag väntade på pappa.

Sen jag kom hem har jag bara suttit vid den här burken och ätit middag. Jag har läst igenom massa om Melodifestivalen. Det finns en del, läst vårat egna på Zoot också och det är kul. Vi är ensamma om att blogga om allt som händer runtomkring typ. Alla andra bloggar om vad som händer under repen i Arenan....

Nu ska jag snart stänga ner datorn här, och slå mig ner framför TVn. Ta mig en kväll framför den, utan datorn... Gör ofta båda sakerna samtidigt vilken inte alltid funkar så bra. Så vi hörs imorgon igen, då kommer det garanterat bloggas mera schlager. Tro mig.

Godnatt.

Helt död!

Jag måste bara testa lite, att blogga via mobilen utan att skicka mms! Helt död, det är verklighet. Våran idrottslärare tog död på oss idag. Vi hade fys-träning och fy fan va jobbigt det var! Så nu har jag hittat en soffa bredvid matsalen där man kan ta igen sig. Jag skulle seriöst kunna somna här! Man kanske skulle försöka med det, vi börjar inte förrän om 35 minuter...

Det börjar verka schlager banne mig...

Jisses, den här dagen har min Schlagerfeber stigit 1000 gånger mot vad den varit tidigare ungefär... Tänk att det börjar nu!! Jag kan knappt fatta det.

Tänk att till och med Stockholm blivit liiite mer Glitter&Glamour än de brukar vara. Nästan varenda reklampelare är täckt av reklam för Melodifestivalen! Extra, Delicato och ifrån alla sponsorer. Jag måste säga att Delicatos måste vara snyggast, kul idé.


Bara jag som gillar utseendet på dammsugarna?

Ja, imorgon börjar repen och jag kan knappt bärga mig innan jag får höra låtarna! Vill själv bedöma vem som är bäst, och inte bara lyssna på all press.

Nu väntar sängen, för som Christer Björkman sjunger: Imorgon är en annan dag!

Schoolbag in hand...

Nästan så iallafall. Jag är i skolan iallafall, och har lång tråkig rast. Vi slutade idrotten vid 9, och har rast nu till kvart över 11. Det är tråkigt,och jag hatar det här tangentbordet. Det är irreterande att skriva på det. Ni vet säkert vad jag menar, alla skoldatorer är ju typ likadana.

Iallafall, idag börjar Festivalen på riktigt, alla artister anländer idag till Göteborg och likaså kören. Idag börjar allas våran Tobbe Ek också att blogga! Allting börjar, vi skriker ut att det är ONSDAAAAAAAG!!!!!!!!!!

Nu måste jag dock sluta, vi börjar snart! Men Festivalen är igång, det var bara det jag ville säga!


Tidiga godnatt, dessa tisdagar!

Åter hemma igen. Musikalrep idag då, där vi gick igenom lite sånger. Inget manus då våran teaterlärare var magsjuk... Sen sånglektion, som inte var mycket till sånglektion! Bara pratade om lite saker, sen fick vi gå upp och vänta till 10 över 7. Då skulle vi repa med bandet, inför kommande konserten som är i April... Det gick väl helt okej, bara att de inte hade repat min låt och hade svårt att få till soundet ordentligt. Men det löste sig tillslut, det blir bra det där!

Nu har jag hunnit få i mig lite mat också, och ska diska min kastrull och sådär! Sen blir det att lägga sig framför TVn och bara ta det lugnt. Jag ska helst sova vid 22, men hur det lyckas vet jag inte... Upp 6 imorrnbitti och börjar klockan 8.


Därför blir det godnatt redan nu!

Ledig/"Sjuk"

Ja, då var man hemkommen igen. Jag var iväg med syster till Barkarby och kollade runt lite, hon skulle ha köpt dator men det blidde ingen idag. Ja, som sagt var jag inte i skolan idag... Jag var hemma o var "sjuk" och det finns en enkel förklaring till det. Idag är det Öppet Hus på våran skola, och det är förskjutet schema. Tisdagar passar aldrig mig då jag har musikalrep!

Till idag hade jag mailat min mentor för att ta ledigt den tiden jag behövde, men han läste det bara utan att svara eller göra något åt det. Därför fick det bli den enkla lösningen att vara sjuk hela dagen. Det har faktiskt varit riktigt skönt, fick sova ut imorse. Fast det hade jag fått ändå, i och med det förskjutna schemat!

Nu ska jag gå och ta något att äta, om 1 timme ska jag ta bussen till musikalen.

Tisdag.

Godmorgon. Det är tisdag och jag är ledig ifrån skolan... Varför tar vi senare, för nu måste jag springa! Syster kommer och hämtar upp mig strax så jag måste gå och borsta tänderna & fixa håret...

Vi hörs när jag är hemma igen!

PS. Missa inte att Schlagerbibeln släpps idag!

Vilken annorlunda dag...

Ja, den har varit rätt annorlunda. Lite upponer-vänd på något sätt. Den har varit omtumlande... Det började med Engelska, där våran lärare var jättesur... Hon måste verkligen ha vaknat på fel sida idag, och typ skällde ut hela klassen för att en person kollade ett sms på mobilen. Ja, så hon satte in ett läxförhör på måndag bara för att!

Dagen gick och det var tråkig Webbprogrammering. Det är jobbigt att sitta framför en datorskärm i 3½ timme och bara koda. Jag åkte hem och gick förbi Åhlens och sa hej till syster, sen hem. På med datorn, kolla lite. Middag och sen tillbaks hit. Här har jag haft flera olika konversationer. Alla har varit givande, jag tror jag börjat få mer insikt i livet typ... Vad poetiskt det där lät på något sätt?!

Nu ska jag iallafall hjälpa Olivia med hennes blogg, vi säger godnatt här redan! Mitt internet segar så kommer inte orka vänta på att komma in för att skriva ett inlägg...

Godnatt.

Måndagmorgon, kan jag glömma...

Wooohoooo, den här veckan börjar äntligen mitt liv igen!!! Som jag längtat.

Fast den kunde ha börjat bättre, fanns inga mackor framtagna ur frysen, så det blev bara 1 drickyoughurt. Plus 3 Marie-kex som var kvar sen mamma & pappa åt det igår... Varför lämna 3 stycken?!

Nu ska jag iallafall ta mig ut till badrummet och borsta tänderna och fixa håret. 2 lektioner idag, Engelska och Webbprogrammering. Som tur är har vi lunch efter Engelskan, så jag kanske inte behöver gå jättehungrig!

When the night comes falling..

Då börjar det bli kväll här... Idag har jag inte gjort så himla mycket. Gick upp och duschade & åt frukost. Sen blev jag fast vid datorn ett tag, tills jag tog tag i att dammsuga. Annars hade mamma fått ett utbrott, så bäst att få det gjort... Inte många mer knop har gjorts idag och jag har mest suttit framför denna dumburk..

Såg en film på Kanal 5 som slutade vid 8, och ska nu ta och se ytterligare en film. Beck - Skarpt läge, eftersom jag inte orkar vänta tills den börjar på TV4. Sen slipper man reklam-pauserna också...

Imorrn gäller skolan, så ska försöka sova i tid idag. Så jag säger godnatt här och nu, och hoppas ni har haft en bra dag! Det är trots allt februari...

Godnatt.

Godmorgon!

Tänka sig, jag är vaken lite tidigare än igår iallafall. Jag ska redan nu kliva upp ur sängen, och inte gå upp vid 12 som igår...

Ett enkelt Godmorgon, och ytterligare konstatering att det ÄR FEBRUARI!!!!

Då väntar bara sängen...

Nu börjar ögonen hänga här. Jag känner att jag faktiskt har lyckats med någonting den här dagen iallafall. Inte bara slappat. Det är skönt!

Men ja, nu ska jag sova... Imorgon vet jag inte hur dagen slutar, kanske inte till stan och träffar en kompis. Det återstår att se!

Godnatt.

DET ÄR FEBRUARI!!!!!

ÄNTLIGEN ÄR DET FEBRUARI!!! Nu börjar snart Melodifestivalen 2009, jag kan verkligen inte vänta mig!

RSS 2.0