Strax dags att bege oss!

Nu börjar klockan ticka iväg, och snart ska vi bege oss till Skansen! Vi ska bara fixa det sista.. Såsom att borsta tänderna.

Det blir sent, vi kommer nog inte vara hemma innan 1. Vi hoppas att vi kommer kunna träffa Sanna med, men det ska inte vara några problem. Jag menar: Vi klarar allt!

Gott Nytt År!

Gott Nytt År!

Så var det då sista dagen på 2008! Ett år som varit helt fantastiskt!!! Det avslutas på ett av de bästa möjliga sätten: Sanna Nielsen på Skansen.

Nu ska vi äta frukost! Ja, men vi behövde inte stressa. Därför går vi först upp nu!


Vill bara önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Eldsjälsgalan!

Idag kom då Carro. Jag mötte henne dock inte inne i stan, för jag hade fortfarande massa ont i halsen så det var bättre att jag stannade hemma. Men Carro lyckades ju hitta, hon har ju aldrig varit här tidigare... HAHA!

Nu sitter vi och tittar på Eldsjälsgalan, Sonja ska uppträda. Markoolio likaså. Något som vi faktiskt har stört oss på är Paolo Roberto för usch va han är dålig! Han kan inte det där med att vara programledare... Allting känns så krystat, inte så naturligt. Som Lotta gör det. De hade kunnat skippat Paolo och haft Lotta Engberg själv där.

Jag har kommit ut en stund ändå iallafall. Vi åkte en sväng med familjen och handlade. Till Kista och Sollentuna. På Ica Maxi hittade jag lite trevliga saker att köpa! Carolas jubileumsshow, för 20 spänn! och Sanna Nielsens allra första skiva Silvertoner för 50. Jag tyckte det blev ganska billigt!

Nu ska jag fortsätta se Eldsjälsgalan, Sonja sjunger just i detta nu! Helt fantastiska Du får inte. Sonja är helt fantastisk!!!!

Ont i halsen...

Nu tänkte jag bädda ner mig i sängen. Imorgon blir jag väckt vid halv 9, för jag ska hinna vakna innan jag ska in och möta Carro som kommer 10:40. Hur morgondagen ser ut vet jag inte, men lite Singstar lyckas vi nog klämma in...

... Om min hals vill funka. För just nu har jag ont i halsen.. Jag vet inte vart det kommer ifrån, för jag har inte gjort speciellt mycket. Var ute första gången idag, sen i fredags... Så ja, vad kan det bero på?!

Får hoppas att jag vaknar imorgon och den är borta :)


Markoolio, Dea & Jessica!

Sitter vid datorn och gör inte mycket. Då fick jag för mig att lyssna på Markoolios konsert ifrån Eskilstuna från förra sommaren och shiiit va kul det var, det saknar jag som fan. Som tur är, hoppas vi, blir det en reunion i Melodifestivalen 2009! Eftersom Markoolio är med och deltar och både Dea och Jessica ska köra. Någon av dem, om inte båda, bör ju vara med. Dessutom har Marko haft med sig Dea på kör mycket nu när han promotat sin platta.

Konserten i Eskilstuna var oerhört kul, inte bara för att Dea var där. Ska vi säga såhär, vi var inte så mycket på Jessica då... Men iallafall, där träffade jag och Carro några trevliga människor där. Som senare blev några oerhört bra kompisar! Sara och Bonnie. Tänk hur livet hade varit nu om vi inte pratar med er, helt annorlunda.


Turnépremiär på Gröna Lund 6/6 -07 Bild: Mikael Jansson

Tänka sig att man var på hela 3 konserter med Markoolio. Och så var man inte ett dugg intresserad av att se Markoolio, utan bara Dea och sista konserten även Jessica. Nu i efterhand känner Markoolio igen mig, bara för jag varje gång jag har träffat honom tjatat om Dea och Jessica... Känns ju väldigt, ehm, bra! eller nåt...

Mat i magen...

Då var man hemma och har fått sig mat i magen. Det blev lite aktivitet av dagen idag. Jag kom hemifrån i några timmar. Följde med pappa hem till farmor, så jag fick se hennes nya lägenhet! Bra för henne med en ny lägenhet, som ligger högt upp med.

Hann även fortsätta lite på Monopol innan jag åkte till Farmor, men vi hann inte klart... Så det blir ikväll, tror/hoppas jag. Det kommer bli en tidig kväll idag, inte vid 2 som de senaste nätterna... För Carro kommer strax före 11 imorrn.

Vad ska man göra nu, finns det något på TV att se på?


Godmorgon

Oj, här rinner klockan iväg... Snart 1 och jag har inte gått upp än. Fast vaken har jag säkert varit i 2 timmar, om inte mer... Men nu börjar jag bli hungrig, så jag ska kliva upp ur sängen och äta min frukost.

Fast vågar man ta sig ut till köket? Eller snarare, står man ut?
Emelie har kommit hem nu, och börjar med en gång spela Scotts skiva... Nu börjar jag ledsna på dem faktiskt... Man har sett dem hela hösten i Dansbandskampen, sen ska de ju vara med i Melodifestivalen till våren. Det blir bara Scotts, Scotts, Scotts!!! Jag som hoppades att slippa se och höra dem så mycket innan deras medverkan i Melodifestivalen... Men ja, nu när familjen införskaffat deras skiva så får man höra dem 24/7...

Jaja, that's life I guess! Får väl stänga in mig på rummet och spela egen musik. Nu ekar min mage!

När man inte har något att göra...

... vid datan, förutom att lite halvt chatta på msn, det är då man kollar på klockan och inser att den börjar bli mycket och man borde gå och lägga sig. Men jag är inte trött...

Ska man hitta sig en film i hyllan att kolla på? Godnatt i varje fall...

Inte gjort mycket!

Jag har inte varit ute idag alls! Bara ut till bilen och burit in ett bord. Det känns konstigt... Men å andra sidan har det varit ruskigt kallt hela dagen. Sen har jag varit otroligt seg i kroppen, så det har varit skönt att inte göra mycket... Det är så man utnyttjar sitt lov till fullo! Att inte göra någonting.

Det enda jag åstadkommit av värde är väl att vi spelat Monopol nu ikväll! Jag fick min vilja igenom, haha. Fast vi hann inte klart, för Emelie skulle sova.. Så vi får fortsätta imorrn när hon kommit hem igen.

För övrigt har jag inte åstadkommit mycket väsen idag... Lär inte bli mycket imorrn heller, men vem vet... På tisdag blir det mer aktivitet iallafall, då kommer Carro! Ovanligt va? haha... Ska bli kul!

Just det, en grej mer jag åstadkommit idag: Jag har beställt en videokamera! Riktigt glad är jag nu, ska bli så kul. Hittade den jag kollat på, fast på ett annat ställe eftersom de tog bort den från första stället. En videokamera med mikrofoningång är det, så jag ska få mycket bättre ljud!

Så har min händelserika dag sett ut... Spännande va?

Godmorgon!

Det är söndag, veckans sista dag. Fast just nu finns det ingen sista dag känns det som. Eftersom det är lov blir det ingen sista dag... Iallafall inte än!

Jag måste bara kommentera gårdagens Körslag, vem hade rätt? Jag såklart. Förstod att Team Timo skulle åka tidigt, och det gjorde de ju också.

Hur dagens planer ser ut vet jag inte, vara hemma antar jag! Men det återstår att se... Skulle gärna ta en tripp ut till Barkaby på rean, men man vet aldrig... Sen ska jag tvinga familjen att inviga Monopol Här & Nu! hehe

Körslaget

Idag var det premiär för andra säsongen av Körslaget. Denna säsongs artister är: Robert Wells, Nanne Grönvall, Magnus Carlsson, Erik Segerstedt, Hanna Hedlund, LaGaylia Frazier och Timo Räisänen.

Av det jag såg tyckte jag de alla körerna va bra. Jag satt vid datorn samtidigt och var inte så jättefokuserad på vad som hände. Men de verkade vara bra. Tror att Team Wells kommer gå långt, för Wells kan verkligen sin grej och har valt ut de allra bästa! Självklart kan de andra musik med, men Robert Wells är ändå Robert Wells liksom.

Imorgon åker första kören ut, jag tror att Timo kommer åka i tidigt skede, för han är alldeles för okänd som person... Men vem vet, personen kanske inte är avgörande. Eftersom Joacim Cans vann förra året, då det fanns flera som var mycket mer kända.

Nu har jag fastnat framför en film på TV3 som jag ska kolla in. Sen sova, imorrn står iallafall klocka på ringning.

Min syster är galen...

Ja, då har ytterligare en dag av lovet passerat och jag ska dra mig mot sängen. Dagen har varit kul! Var som sagt tomte, och att se Theos kusins min när han insåg att det inte var Peter som var tomte, hahahaha! Obetalbar verkligen. Fast Theo kom ju på att det var jag, men det lurade vi bort.

Sen kom Ulrika, Peter o Theo hem till oss och vi hade en liten julafton här. Åt mer julbord, byggde lego som Theo hade fått. Sen öppnade vi julklapparna! Och min syrra är galen... Vet ni vad jag fick?
Strumpor
Ansiktsvård
Kort på Theo i en ram
Simpsons-filmen
Buzz Hollywood-quiz (med Buzzare då förstås, eftersom jag inte hade det sen tidigare)
Singstar ABBA

Ja, så jag blev oerhört glad! Tack syster, du är bäst <3 (Självklart var ju Theo och Peter med på dem också, men Ulrika som köpt dem...)

Så när julklapparna var öppnade var det att plocka fram mitt Playstation 2 och testa både Buzz och Singstar. SKITKUL!!! Testade även Buzz Sports-quiz som hela familjen fick utav dem! Oerhört roliga spel, även fast jag inte var så bra på Buzz...

Egentligen hade vi tänkt spela Monopol Här & Nu, men så fick jag ju dessa saker och var bara tvungen att testa dem! Så Monopol får det bli imorrn istället. Nu ska jag krypa ner under täcket och sova. Godnatt!

Juldagen.

Julafton igår. Fick massa julklappar! Mest pengar men även Monopol Här & Nu-utgåvan, minneskort till mobilen, handdukar, tröja och skraplotter. Idag fortsätter julfirandet. Ulrika, Peter o Theo kommer hit och det blir mer julklappar. Även min gudfar o gudmor ska titta förbi med lite julklappar, men bara lämna av det...

Innan Ulrika och de kommer ska jag faktiskt iväg till Täby! Jag ska spela tomte. haha.. För Theos kusin tror till 100% att det är Peter som ska vara tomte, så vi ska lura honom lite! Ska bli kul att se hans min. Sen efter det någon gång kommer Theo och de hit...

Om cirkus 45 minuter ska vi väl kanske börjar röra oss mot Täby... SMS:a och säga när vi är där så de kan sysselsätta barnen.. De får ju inte se när jag smyger ner i källaren och hämtar julklappssäcken...

DET SNÖAR!!!!

Tänka sig, vi får en vit jul ändå!! Det snöar ute... Inte så det blir drivor med snö, men det är ändå snö och det ligger kvar!

I'm dreaming of a white christmas... och det får jag :D

God Jul.

Nu är det julafton. Tyvärr en grön jul, men det är sånt man får vänja sig med... Nu är det dags för den sista jullåten:



Julen är här - Tommy Körberg & Sissela Kyrkjebø

Min absoluta favoritjullåt! Den är så oerhört fin, och det var självklart att den skulle sparas till julafton innan jag visade den. Hoppas ni giller den lika mycket som jag gör.

Nu ska jag hoppa in i duschen och börja förbereda mig inför julfirandet här hemma. Vill till sist önska er alla en God Jul!

Dopparedan

Tänk, nu är det faktist julafton! Bingolotto har precis slutat nu, så fantastiska de Tre S:en var! Nu i slutet var inte Shriley med, men antar att hon var tvungen att åka hem med Vilja.

Nu ska jag sova, och inte vakna av någon klocka utan sova så länge jag känner för det. Godnatt och jag önskar er en God Jul!

Dan före dopparedan.

Imorgon är det dags, då är det äntligen julafton! Dagen som alla väntar på. Då man får julklappar, träffar släkten och Kalle Anka visas på TV! Jag är precis som små barn på julafton, tycker det är skitkul med julklappar. Att få klämma och skaka på paketen och försöka gissa vad det är i. Det är det bästa som finns!

Det märktes idag att det är Julafton imorgon. Folk var ute och panikhandlade de sista julklapparna. Några hade inte ens börjat, utan skulle hitta något nu. Inte ens någon idé till vad de skulle köpa. Populära julklappar iår är bland annat Il Divo och Mamma Mia-skivorna. Även Singstar ABBA, det tog slut redan i helgen och vi fick ingen påfyllning. Sen tog julgransbelysningen slut och reservlamporna med... Allt började ta slut. Som sagt, det är julafton imorgon!


Tomten jag vill ha en riktig jul - Busungarna

Det här har blivit en jättestor favorit iår. De sjunger ju så sött, sen är den låten i sig bra! Imorgon kommer sista videon... Någon/Några vet nog vilken det blir...

Nu ska jag slå in lite julklappar och titta på Bingolottos uppesittarkväll. Tre S är ju med och ska uppträda!

Dan före dan före dopparedan.

2 dagar kvar. Nu är det bara 2 DAGAR kvar. Med andra ord är det snart julafton. Dock känns det inte riktigt, för det finns ingen snö... Julkänslan finns ändå, men inte lika mycket.

Dagen på Åhlens. Mycket som hände, det kom 27 pallar fulla med varor. Fast vi lyckades få undan dem väldigt snabbt! Sen var det mycket folk, vilket betydde att det blev springa fram och tillbaka. Men det var kul. Fast nu ikväll är man helt slut, bena är inte vana vid att springa runt hela dagen.



Santa claus is coming to town - Mariah Carey

Dagens julvideo. Eftersom det bara är två dagar kvar tyckte jag denna passade perfekt. Den här låten påminner mig om när jag var i Norrköping 20 november. Den här låten var med i deras julmedley. Världens bästa show och en av världens bästa dagar.

Imorgon är sista dagen på Åhléns och mitt jullov börjar äntligen. Har varit kul att jobba där, men ska bli skönt med jullov nu. Jullovet som ska användas till att vila upp sig, och bara ha kul!

Sista advent.

Nu sitter jag här med datorn i köket. För en gångs skull ligger jag inte i soffan i mitt rum, men jag hade tänkt göra pepparkaksdeg. Vi hade dock inget tinat margarin så därför kan jag inte göra det idag... Får bli imorrnkväll istället då!

Idag var det sista advent, vilket betyder att det snart är jul. Kan ni tänka er bättre julstämning än att jobba? Det kan jag, fast man får ändå en del julstämning där med. De spelar julmusik, man ser julgranar, julgranskulor, julbelysning och julklappspapper. Även allt folk som är ute i sista minuten och stressar över att hitta sig en julklapp. Sånt kan vara riktigt kul att se!

Det var mer att göra idag, för jag tror det var något fler folk också. Mina uppgifter består av att hjälpa kunder, plocka upp saker, plocka ut saker som folk lämnat tillbaka, byta ut soppåsar och hänga bort galgar. Finns en hel del att göra faktiskt. Mer lär det bli imorrn, då det lär komma varor som ska upp.

Dagens julvideo:

Jingle bells, en låt som verkligen alla måste ha hört någon gång! Annars får ni chansen här.

Nu ska jag bege mig till TVn, ska välja någon film att se på. Många filmer är det som visas idag!

Hemma.

Nu är vi iallafall hemma här. Kom vid 20 över 9 eller något sånt, och hann se slutet på Dansbandskampen. Sen såg vi på Svensson, Svensson sista avsnittet. Det var kul, mycket kul. Tråkigt att det är slut nu bara...

Idag var det då först jobb, sen direkt ut till Haninge för att se på Tre S. Uppträdande och signering, kul som alltid. Lite tråkigt är att de alltid har så bråttom iväg... Men det är sånt man får ta!

Julmusiken har börjat rulla här, och jag funderar på att slå in några julklappar. Det låter kul, så det får det bli!


Jag tillsammans med Sanna och Sonja idag

Lördag

Godmorgon!

Nu sitter vi här och har precis ätit frukost, borde strax röra på oss och göra oss klara för att gå. När jag går till jobbet åker Carro in till stan och hänger, för att sedan ta sig ut till Haninge. Jag kommer när jag slutat. 18:30 ska nämligen Tre S vara där och uppträda, eller kanske inte Shriley. Det beror på om hon är frisk.


Jag såg mamma kyssa tomten - Troll

En låt som nog alla har hört, den rullar alltid varm här hemma när det är jul. Jag fick nyss höra från mamma att jag var en stor julnörd! haha... Bara för att jag älskar allt som har med julen att göra.

Nu stänger jag ner här, hej!

Fredagkväll!

Ja, nu sitter vi här. TV:n står på och vi ser på Göta Kanal 2 - Kanalkampen. Fantastiskt rolig film, går inte att tröttna på!

Jag kom väl hem här vid strax före 7 tror jag. Då satte jag och Carro genast igång att fixa min gran, tack för hjälpen! Den blev lika najs som förra året och såhär ser den ut:

 
Inte allt för mycket saker i granen. Det är lätt att det blir för mycket, därför har jag hållt mig med några få kulor och lite glitter, samt några ljus.

Imorgon är det jobb som gäller, sen mot stan. Kanske hör ifrån mig imorrnkväll eller något...

Jullov!

Så har man då överlevt sista veckan i skolan för 2008. Otroligt skönt ska det bli med lov, få vila upp sig ordentligt! Kunna sova hur länge man vill... Fast det här sista kommer inte ske förrän julafton, då jag jobbar varje dag fram till dess. Men det kan vara kul det med.

Om mindre än en timme ungefär ska jag ta bussen ner till Danderyds Sjukhus och sen gå och hämta Theo. Jag är hemma efter 6 någon gång, så Carro blir ensam här mera idag... Fast kanske är någon mer hemma, men inte jag. haha.. Sen när jag kommer hem ska jag fixa headern till bloggen och granen ska kläs! Den har stått halvuppsatt i 1½ - 2 veckor nu och ska den bli klar.

Dagens julvideo blir en låt jag aldrig hade tanken på att den ens existera, men så spelades den på Ica Maxi i Arlanda Stad igår och det var ett självklart val att den skulle med här!

Happy Xmas (War is over) - John Lennon

Hemma för stunden...

Idag trodde jag att jag skulle få det jävligt stressigt, men efter några ändrade planer så har jag det rätt lugnt ändå. Hade varit tvungen att stressa som den annars, nu blir det att ta det imorrn istället...

Dagens julvideo:


All I want for christmas is you - Mariah Carey

En låt som ganska många har hört, väldigt känd. Den är helt otroligt bra och det är många som gjort en cover på den. Till exempel Måns & Agnes till MQ's julreklam förra året. Även Sanna Nielsen, min stora favorit, har gjort en cover som är så jäkla bra!

Nu ska jag och äta, sen ska jag in till stan och åka vidare mot Upplands Väsby och möta Carro som för en gångs skull kommer med Upptåget!

Kanske hörs när jag kommer hem...

Det blir kort...

Ett snabbt inlägg här som även blir kort... Jag orkar verkligen inte blogga. Är sjukt trött efter två helt fullspäckade dagar! Och mer blir det, tro mig... Imorrn är det ett jättestressigt schema, hur ska man hinna?! Men det blir nog inte så svårt... Kul är det ändå, även om det blir stressigt. 

Imorgon är det torsdag och sista seriösa dagen innan lovet. På fredag är det bara pyssel och jullunch, så det blir slappt. För mig blir det dock inte lov på en gång, jobbar fram till 23:e... Efter det får man soooova, och vila upp sig!

Dagens julshow gick iallafall bra, det funkade utmärkt... Mycket nöjd med vårat musikalnummer, det blev power i det!

Nu väntar sängen, godnatt.

Tänd ett ljus - Triad



En gammal svensk julklassiker får bli dagens video. Nu ska jag och plugga mitt manus inför kvällen, kanske hörs när jag kommer hem...

Sen behöver jag er hjälp, jag behöver komma på en kändis jag vill träffa... Gärna då en jag inte träffat så många gånger dåra, eller kanske träffat men inte kunnat prata så mycket med. Kom med så många förslag som möjligt så blir jag glad. Ni får veta senare vad det handlar om...

Snart är det jul

Nu har jag kommit åt en dator i skolan. Har just nu journalistik, men passar på att blogga. Det blev lunch på McDonalds idag och där spelade de trevligt musik! Charlotte Perrelli - Hero. Eftersom jag inte vet om jag kommer orka blogga ikväll efter genrepet så publicerar jag dagens julvideo nu.



När det lider mot jul - Agneta Fältskog. Det här är en riktigt bra julsång och den är oerhört kul att sjunga. Det krävs lite av rösten. Imorrn kommer en ny låt.

Stressande...

När jag var i fullt sjå med att fixa en ny header till bloggen, så den kan bli julfierad, så blev jag tvungen att ändra i mitt manus... Det gjorde mig stressad, sista minuten typ... Men jag kommer säkert behöva ändra något mer efter genrepet imorrn. Det där med juldesign kommer att få vänta, på fredag kanske jag har tid över att fixa det...

Nu ska jag iallafall sova och förbereda mig för morgondagen. Klockan ringer 6, och upp till skolan! Slutar 15:20 och ska vara på plats på genrepet klockan 16. Det går aldrig, men vi kan sluta tidigare på lektionen plus att vi har friendsmöte 14:30. Det kommer jag inte kunna stanna på tills det är slut... Jag måste springa! Eftersom jag är konferencier måste jag vara på genrepet hela tiden och prata. Sen har vi genrepet för musikalnumret och det ligger inte förrän 20:45. Tjoho, så jag är hemma efter 21 imorrn kväll...

Som sagt, jag behöver sova... Godnatt!

Förra julen

Igår fick ni en julvideo och nu när sista veckan på skolan har börjat tänkte jag bjuda er på en jullåt varje dag, ända fram till julafton.



Igår fick ni höra Do they know it's christmas. Idag bjuder jag på Last Christmas med Wham. Det är en favorit, men det kommer ännu större favoriter! Men sparar dom till senare. Enjoy!

5 dagar kvar till JULLOV!

Godmorgon!
Det är måndag och sista veckan innan jullovet börjar idag. Även sista veckan i skolan på 2008. Det är skönt, riktigt skönt! En vecka till jullov, det ska inte vara så svårt att ta sig igenom.

Veckans schema blir kanske lite mindre hektiskt än förra veckan, men mer heldagsgrejer. Eller ja, heldag och heldag... Men efter skolan, till sen kväll. Genrep imorrnkväll inför julshowen. Ska vara där klockan 4, sista repet är vi i musikalgruppen kvart i 9... Sen på onsdag är det dags för showen, fast den håller kanske inte på lika länge då och jag behöver inte vara där samma tid.

Nu ska jag gå och borsta tänderna, sen bege mig mot skolan om ett tag..

En idé hade varit att äta.

Det tycker jag hade varit smart utav mig! Åt vid 3 på Taco Bar i Täby Centrum, och har inte ätit sen dess. En lussebulle har jag ätit, men inget mer. Man borde kanske äta någonting... Jag får springa och fixa det.

Idag var kul, de är så fantastiskt duktiga och kul att få träffa de igen! Hade lite kul åt att Sanna fick totalt hjärnsläpp och inte kom ihåg vad jag hettte. Men Sonja är duktig och har lärt sig det nu. Sen blev det kort och vi ses snart igen.

Nu måste jag fixa något att äta, sen väntar sängen. Godnatt.

Snart jul

Med mindre än två veckor kvar till jul, och sista veckan i skolan påbörjas imorrn tänkte jag bjuda er på en jullåt. Designen ska jag försöka julifiera, men det hinner jag inte med idag.

Band Aid - Do they know it's Christmas


Mot Täby.

Nu ska jag bege mig för att möta Carro. Vi ska ut till Täby för att se Tre S:en. Ska bli så kul att träffa de igen =) Framförallt Sanna, som jag inte träffat på ett tag nu!

Så jag ska packa ihop det sista och bege mig. Vi hörs ikväll, då kanske jag ska försöka mig på att julfixa bloggen.

Godissugen...

Asså shit va jag är sugen på godis... Mamma, pappa och Theo skulle köpa godis.. De köpte och tog med till Emelie och mamma köpte lite till sig. Theo fick en egen liten påse, men köpte de något till mig??? Neeej... hmpf... Nu blev jag sur på dem, haha... När de säger att de skulle köpa godis, så gör de inte det... Jag vill ha godis!


Granen har inte kommit upp här än, men ska ta tag i det nu hade jag tänkt. Ska bli intressant om jag får plats, det är ett stort problem ska ni veta...

Gah, vad är det för fel på Bilddagboken?! Ingenting funkar ju...

Glad Lucia!

God eftermiddag! Nu är det lördag och det är Lucia idag! Dagen idag kommer bestå av att skriva manus till julshowen, och sätta upp julgranen. Det sistnämnda är ett stort projekt, för jag vet inte vart jag ska ställa den... Har inte så mycket plats i mitt rum. Men det ska nog gå att lösa!

Gårdagen hemma hos Olivia var trevlig! Vi åt god mat, pratade, skrattade och sjöng Singstar. Det märktes att jag inte var uppsjungen för blev hes ganska snabbt... Men senare, när vi la av med spelandet, kom rösten tillbaka. Det var skönt! Var väl hemma här vid 20 i 1 eller något sånt. Då blev det till att slå på datorn, jag tror jag blev kvar här till halv 3 eller något sånt innan jag gick och la mig... Så är lite seg idag.

Nu ska jag ge mig in i Manusskrivandet igen!

Melodifestival - de tilldelade städerna!

Som ni säkert har ärkt, ni som följer bloggen dagligen, så har det inte blivit lika mycket skriverier om Melodifestivalen och vad som hänt runtomkring den här i min blogg. Anledningen är att det hänt så mycket på senare tid, det är fullspäckat schema varje vecka och jag hinner inte riktigt med den här bloggen. Just om Melodifestivalen är det nästan viktigare att blogga på Schlagerzoot då det är en ren och skär schlagerblogg.

Idag presenterades det i vilken stad varje artist/grupp hamnade och jag tänkte publicera allt här, samt skriva en liten kommentar om varje. Tänkte även redan nu gissa vilka som går vidare, bara genom namnen. Nu kör vi!



Bidrag/artister i Göteborg

Disconnet Me - Marie Serneholt
Marie är en oerhört duktig sångerska och jag tror hon kan tillföra en del till festivalen, men jag hade gärna sett en återförening av A-Teens. Det hade varit kul, men jag tror på Marie faktiskt.

Jag tror på oss - Scotts
Som alla har märkt råder det just nu Dansbandsfeber på SVT men som tur var slipper Scotts köra en dansbandslåt men jag tycker ändå det här äe ett nej! För man har sett alldeles för mycket utav dem genom Dansbandskampen.

Med hjärtat fyllt av ljus - Shirley Clamp
Att Shirley gör comeback är bara så himla kul. Hon har en helt fantastisk röst och jag hoppas att låten är lika bra som hennes tidigare. Hon kommer definitivt vara en av mina favoriter!

Snälla, snälla - Caroline af Ugglas
Caroline är otroligt cool, men hennes rörelser på scen tål jag bara inte! Det blir för mycket,därför hoppas jag att hon skippar lite sådana rörelser. Men hennes röst är cool. Sen är hon otroligt trevlig också.

Stay The Night - Alcazar
Alcazar är grymma! Jag tror på dem och hoppas att de har en grym låt. Men eftersom de varit med själva och skrivit den finns det ju ingen tvekan om att den är bra, de skulle inte ställa upp utan en bra låt.

Tick Tock - Nina Söderquist
Vinnare utav TV3:s musikaltävling West End Star och minns jag rätt är hon en fantastisk sångerska. Här ska hon sjunga rock, och det tror jag passar utmärkt!

Welcome To My Life - Jonathan Fagerlund
Jonathan har jag ingen koll på, vet bara att han turnerade lite med Nickelodeon i somras. Antar att han kommer bli en lite uitav en flickidol. Många småtjejer som kommer rösta på honom.

You're My World - Emilia
Emilia kommer nog alla starkast ihåg genom hennes Big Big World som hon slog igenom med för läääänge sen. Mitt starkaste minne utav henne är Svenska Favoriter-galan 2007. Hon kommer in på scen och ska repa, jag är den enda som jublar. Det tyckte hon va jättekul och vi fick värsta konnektion där!



Bidrag/artister i Skellefteå

1000 Miles - H.E.A.T
Vad finns det att säga här? Jag har inte den blekaste aning om vilka detta är, men David Stenmarck har skrivit låten och han skriver bra låtar! Så jag har ganska höga förväntningar ändå.

Hope & Glory - Måns Zelmerlöw
Måns är tillbaka igen, och det är jättekul! Han kan ju sjunga och han kan även dansa. Här gäller det att förvänta sig ett stort dansnummer. Det kommer bli bra!

Jag ska slåss i dina kvarter! - Lasse Lindh och Bandet
Lasse Lindh är tillbaka nästa år igen, och jag vet inte vad jag tycker... Gillade han inte i årets festival så värst, men han hade ingen jättedålig låt. Jag hoppas att det här är bra!

It's My Life - Amy Diamond
Amy Diamond är ju bra, så det är kul att ha henne tillbaka. Hoppas den är bättre än hennes Thank You, för den har jag någonting emot... Hennes höga toner tror jag...

Kärlekssång från mig - Markoolio
Det här är ju bara SÅ ROLIGT att Markoolio är med. Jag tyckte ju att han och Bengtzing kunde ställt upp med Värsta Schlagern, men nu får vi ändå äntligen så Markoolio i festivalen. Sen att Dea och Jessica körar gör det ju till en flashback Sommaren 2007.

Never Been Here Before - Jennifer Brown
Jag har verkligen ingen aning om vad Jennifer tidigare gjort, jag visste inte hur hon såg ut förrän jag var på presskonferensen. Namnet har man hört, men that's it!

Show Me Heaven - Lili & Susie
Lili & Susie gör comeback. Det tycker jag är kul! Jag gillar deras låt de hade 1989, även fast det inte är den bästa låten men ändå. Tycker det är kul.

What If - Cookies'n Beans
Det här är ett stort NEJ! Jag gillar absolut inte Frida Öhrn så det här är något jag dissar just nu, vem vet, jag kanske gillar låten...



Bidrag/artister i Leksand

Alla - Sofia
Sofia var med redan 2007 men då gick det inte så bra direkt. Det tror jag inte det gör nu heller, för hon är ett noname för alla faktiskt.

Du vinner över mig! - Mikael Rickfors
Jag kan inte många låtar med honom... Som stormen river öppet hav och Vingar. Det är de jag kommer på nu. Men han är bra, men inget jag skulle ringa och rösta på tror jag...

Här för mig själv - Maja Gullstrand
Maja minns jag inte så bra från Fame Factory, men vet att hon var med... Dock inget jag gillar!

I Got U - Rigo & The Topas Sound feat. Red Fox 
Här har jag ingen aning om vem dom är, men skulle tro att det är sån musik jag bara säger nej! till...

Joker som presenteras senare 

Så vill stjärnorna - Molly Sandén
 
Molly har en helt fantastisk röst och hennes Det finaste någon kan få är bara helt fantastisk! Jag tror jag kommer gilla det här ganska mycket och hoppas hon gör ett bra nummer. Ballader passar henne!

The Queen - Velvet
Velvet försöker igen! Det är kul för hon är grym, och hon hade ett av de snyggast scenframträdandena i årets festival. Jag hoppas och tror att det går till final för Velvet den här gången!

You're Not Alone - BWO
BWO försöker igen, men en ballad... Tror jag de vinner iår? Nej, för det har de inte gjort tidigare... Men man vet aldrig. Men att det är en bra låt det är det inget snack om...



Bidrag/artister i Malmö

Du är älskad där du går - Susanne Alfvengren
Susanne Alfvengren har jag bara ett minne med, det var när jag jobbade med henne under en Allsångskväll förra hösten, hon är riktigt trevlig. Hon sjöng tillsammans med Mikael Rickfors just låten Som stormen river öppet hav.

Esta noche - Next 3
Ingen aning om vilka det här är, men känns som det blir ett nej! där med...

Higher - Artist ej klar

Killing Me Tenderly -
Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng
Det här är bara så bra och KUL. Maria är helt fantastisk och Anna likaså! I somras var jag som ni kanske minns på Allsång på Skansen just när Maria var där och vi blev utnämnda som hennes Största svenska fans. Det tror jag vi är faktiskt, så kul att få se henne tävka i Sverige! En av de största favoriterna kommer det här bli!

La voix - Malena Ernman
Jag har ingen aning om vem det här är. Men har fattat så mycket att det är Opera, men känns som det är jobbig opera... Terran i årets var ju iallafall cool! Det här blir nog bara skrikigt och jobbigt...

Love Love Love - Agnes
Agnes har jag aldrig förstått mig på. Sjunga det kan hon och jag gillar vinnarlåten Right here right now, men aldrig gillat henne... Tror inte jag kommer gilla det här heller.

Moving On - Sarah Dawn Finer
FANTASTISKA Sarah Dawn Finer är tillbaka igen, det är jag så glad över. Hon har en helt fantastisk röst och jag tror att den här låten är minst lika bra som I remember love och det kommer gå långt för Sarah, kanske inte vinst men bra iallafall!

Sweet Kissin? In The Moonlight - Thorleifs
Jag vet inte vad jag ska säga, det råder Dansbandshysteri på SVT men om jag fattade det rätt så är det här en låt med massa schlager i också. Inte ren dansbandslåt. Så kanske jag gillar det lite ändå... Men det återstår att se!


Ja, så ser det alltså ut! Även vad jag tycker, nu ska jag tippa lite genom att bara se artisterna:

Göteborg
Final: Alcazar & Shirley Clamp
Andra Chansen: Marie Serneholt & Scotts

Skellefteå
Final: Måns Zelmerlöw & Markoolio
Andra Chansen: Amy Diamond & Lili&Susie

Leksand
Final: BWO & Velvet (om inte jokern är väldigt stark)
Andra Chansen: Molly Sandén & Mikael Rickfors

Malmö
Final: Sarah Dawn Finer & Anna&Maria
Andra Chansen: Agnes & Thorleifs

Ja, nu gissar jag då bara på artisterna. Ska bli intressant och se om jag har några rätt när det väl är dags!

Nu har ni fått ett riktigt mellofierat inlägg, och jag måste säga att det var riktigt kul att skriva det. Tillbaka till det gamla vanliga känns det som. Nu ska jag däremot sova, godnatt!


Att ta sig hem från skolan..

Visste ni att ta sig hem från skolan kan vara riktigt svårt? Iallafall dagar då tunnelbanan havererar och drabbas utav en kabelbrand.

Det hände idag. Det tog 2 timmar för mig att ta mig hem ifrån skolan, vilket vanligtvis tar 30-40 minuter. Tjugo i 3 hoppade jag på bussen ifrån skolan, två timmar senare blev jag upplockad i Mörby Centrum utav pappa. Vägen mellan skolan och centrum såg ut ungefär såhär:

* Bussen framme vid Slussen strax före 3 (Inser att det är fel på tunnelbanan)
* Hittar ersättningsbusshållplatsen och väntar och väntar... och väntar.
* Tjugo över 3 har ingen buss åt mitt håll kommit, så då hoppar jag på en buss mot Ropsten.
* Strax innan Östermalmstorg sa chauffören att tunnelbanan var igång igen så hoppade av där.
* Får vänta 8 minuter på tunnelbanan som sedan visar sig bara går till Tekniska Högskolan.
* Klev av där, kollade om det skulle komma någon tunnelbana. Nej!
* Gick upp mot Roslagsbanan och gick till ersättningsbussarna.
* Hittade en buss som gick hemåt. Kom tillslut fram till Mörby Centrum
* Pappa var snäll och hämtade mig så jag slapp gå hem.

Ja, sådana omvägar kan man behöva ta.. Enbart för att komma hem, som tur är så händer det inte ofta. Det vore en hemsk tanke och jag vet inte hur Stockholm skulle klara sig utan tunnelbanan. Det märkte man idag att alla är beroende av den, vissa folk blev verkligen galna!

Nu väntar sängen, godnatt.

Kväll...

Nu är det kväll och jag ska snart sova. Jag är verkligen helt slut efter luciatåget... Men det gick bra, tycker faktiskt det gick skitbra! Är nöjd, men kunde ha skippat schabblandet av text några gånger, men det var inget som märkes så stort... Vad jag vet...

Imorrn är det många lektioner... Hela 3 stycken! Börjar 9:05 och slutar vid 14:30 tror jag. Sen hem och plugga, matteprov på torsdag. Jag har fått programmet till julshowen med, så det är bara att sätta igång och skriva manus!

Nej, nu ropar sängen... Godnatt!

2 timmar sen...

... Jag kom hem ifrån skolan. Jag har inte gjort ett dugg sen dess, förutom att plockat fram tomtekläder. Men det är skönt det också ibland. Att inte göra någonting! Jag sitter ju givetvis här vid datorn, men gör inte så mycket.

Om sisådär lite mer än 1 timme ska jag ta mig ner till Kapellet och börja repa lite, sen vid halv 7 är det dags för Luciatåget. Sen håller det på i kanske max 1 timme, sen är jag hemma igen.

Nu ska jag fixa något att äta, så jag inte hungrar ihjäl sen. Hej!

Sängen väntar

Nu är det dags att krypa ner i sängen, min varm gosiga säng! Klockan ringar 6 imorrnbitti och då gäller det att vara pigg.

Missa inte sista artistsläppet imorgon! Maria Haukaas Storeng kommer att presenteras, som Expressen diskuterade idag. Källor har berättat att hon är i Sverige just nu.

Godnatt!

Måndagkväll...

Nu nalkas kvällen den här måndagen... Klockan är runt 8 och vanligtvis skulle jag sitta bänkad framför TV:n för att se på Färjan, men så har ju det slutat... Tyvärr! Då blir det till att sitta framför datorn istället. Eller vem vet, kanske finns nånting på TV ändå...

Skolan idag blev inte så mycket... Var där i max 2 timmar och gjorde: ingenting! Sen åkte jag hemåt, fick sällskap av Amanda som inte hade nånting att göra. Hon vände med tunnelbanan. Sen åkte jag hem och lämnade väskan och hämtade lite saker. Sen tillbaka till Centrum, handlade en julklapp! Så nu är den personen klar. Gick och åt på Taco Bar.

Efter det tog jag bussen ner till Vasaskolan för sista repet inför Luciatåget, som vi har imorrn. Den här gången repade vi även med harporna, som ska kompa oss. Det blev hur bra som helst. Spännande hur det kommer låta i kapellet imorrn.

Sen var det hem och äta middag, och nu sitter jag här. Helt slut efter den här dagen, det händer grejer nu. Det är trevligt! Nu ska jag ändå kanske kolla om det finns något på TV.

På väg till skolan...

Nu ska jag alldeles strax bege mig till skolan. Den här veckan är också ganska hektiskt, precis som förra! Och lika hektiskt blir nog nästa.

Veckans schema:
Måndag - Skola följt av luciatågsrep
Tisdag - Skola och sen dags för luciatåget
Onsdag - Skola sen ska det presenteras vart artisterna i MF kommer uppträda
Torsdag - Skola sen musikalrep
Fredag - Skola, sen till Theos dagis för luciatåg. Idol-final på kvällen hemma hos Olivia!
Lördag - Friiiii, vad jag vet
Söndag - Carro i Stockholm, tre S

Utöver allt det här ska jag även skriva manus. Till julshowen nästa vecka...

Nu beger jag mig till skolan, hej!

Söndag.

Då var det kväll igen, och helgen är slut. Tråkigt, tråkigt. Men sånt är ju livet, tyvärr... Man kan inte få allt man vill ha! Imorgon är det tillbaka till verkligheten igen och ha skola. Sovmorgon som alltid till 11:50, det är det bästa med måndagar.

Kom hem ifrån Värmdö vid 7, då gick jag och mamma upp till våra grannar och pratade lite med dom, fikade lite och så. Hemma strax efter 8, då fastnade jag här. Nu ska jag dock lämna datorn, för det är film på TV4! Precis som förra söndagen. Wallander: Jokern

Imorrn är det då skola, sen luciatågsrep... Man ska kunna alla låtarna, det tror jag inte att jag kan än. Skitbra!

Nu: Film! Godnatt

Bilder

Nu kommer här lite bilder ifrån gårdagen. Som ni ser, copyright på alla!









Nu drar jag till Värmdö, hej så länge!

Godmorgon!

Godmorgon allihopa. Klockan är nu strax efter 10 och jag ligger fortfarande kvar i sängen. Det kanske börjar bli dags att ta sig upp härifrån? För klockan 1 ska jag sätta mig på tunnelbanan, med sikte mot Slussen. Min moster hoppar på vid Tekniska Högskolan och vi ska ut mot Värmdö. Mitt kusinbarn fyllde år förra helgen, och firas idag.

Igår var jättekul! Charlotte är grym verkligen, och hon tyckte det var kul att ses igen. Pratade lite med henne, sen en del med Kimpa, hennes turnéledare. Sen dök Annamia upp där och det var som alltid kul att träffa henne. Det var sån tur, jag fick ett sms från henne igår morse att hon skulle vara med Jill Johnson i Nacka och hon va lite ledsen typ över att hon fick reda på allt så sent. Som om det var försent för mig att hinna åka dit. Nu var det ju inte så, då jag ändå skulle dit för Perrelli.

Perrelli blev klar och när hon skulle gå undrade hon vart Kimpa och Alessio (Hennes yngsta son) hade tagit vägen. Hon trodde nog de redan gått upp, men de var inne på Zara och sprang runt. Alessio är en riktig liten busunge verkar det som! När de gått, pratade jag mer med Annamia om lite allt möjligt. Bland annat så sa hon att hon skulle jobba med Markoolio idag i Örebro och att han skulle ha med sig Dea! Det var inte snällt sagt att säga att han har med sig Dea :( För då vill ju jag dit, men hon trodde att han kanske skulle till Stockholm med om ett tag...

Sen uppträdde Jill Johnson, hon är verkligen grym! Henne träffade jag dock inte, då jag inte hade någon skiva... Då fick man inte gå upp... Gjorde egentligen inte så jättemycket, men hade varit kul att säga hej. Sen var det slut och jag sa hej då till Annamia, och rörde mig mot bussarna.

Kom väl hem vid halv 5 då jag sprang in på Hemköp innan, där det var sjukt lång kö. På kvällen blev det att titta på Dansbandskampen och Svensson, Svensson. Sen fast vid datorn tills det var sovdags.

Nu har klockan till och med passerat halv 11. Dags att kliva upp? Ja!

Tillbaka!

Nu är jag tillbaka och redo att blogga! Orken och lusten har kommit tillbaka och det är mycket bättre nu, än tidigare. Så nu ska det bloggas.

Jag var hemma ifrån skolan både i tisdags och onsdags för att jag helt enkelt inte orkade, men igår var jag tillbaka. Skönt att få tänka på annat. Hade musikalrep i tisdags där vi satte numret till julshowen. Oerhört enkelt, men tror det blir kul. Sen var det luciatågs-rep i onsdags, det gick bra det med.

Idag har jag varit i skolan först, sen hem och äta middag. Efter det åkte jag ner till Ulrika och umgicks med henne och Theo. Kul med sällskap, hade varit ensam här hemma om jag inte åkt dit.

Idol dåra, Robin B åkte ut och Kevin o Alice gick till final. Precis som jag trodde. Då ska Alice vinna även fast jag hejar på Kevin, för det går ju alltid bäst för tvåan...

Imorrn blir det att bege sig ut till Nacka (mot skol-hållet typ) för att ta sig till Forum. Perrelli är där och uppträder samt signerar skivor. Ska bli kul att träffa henne! Hoppas hon får lust att ha med sig en liten köris också.

Nu ska jag nog snart sova, trött som bara den. Godnatt!

Inte så mycket update...

Nu några dagar framöver kommer bloggen inte att uppdateras... Jag tar en kort paus och återkommer när jag känner för det. Jag orkar helt enkelt inte med den iom det som hänt...

Jag återkommer snart!

Fy fan va jobbigt det var att vara där... Hoppas det snart är över

RSS 2.0