Musikaliskt liv.

För fjärde året i rad är jag med i Danderyds Kulturskolas musikalgrupp. Jag har varit med ända sen starten. Vi har under dessa 4 år hunnit göra musikalerna Se mig, Djungelboken och Farväl Peter Pan. Även ett gästspel som vi fick genom musikalgruppen, i 2:a klassarna i Danderyds Kommuns musikal Flugturen där vi hade de större rollerna. Jag är faktiskt oerhört stolt att presentera årets musikal; Trollkarlen från Oz!Vi har repat sen strax innan jul en gång i veckan, och de senaste veckorna har de intensifierats med förlängda rep med några timmar samt ett antal extrainsatta. Och nu är repen över. Vi har ett genrep på söndag kvar, sen kör vi. Måndag och tisdag, totalt 5 föreställningar varav 4 är skolföreställningar. Bara på de 4 föreställningarna kommer det 1400 personer, och allmänhetens föreställning borde inte vara svår att fylla med 100 personer. Det innebär att vi spelar för minst 1500 vilket är helt galet. Aldrig tidigare har vi spelat för så många!

Som sagt, fjärde året och vilken otrolig resa det varit. Från början till slut. Första året var vi på en liten scen, hade två stegar som scenografi och 4 trådbundna mikrofoner längst fram som vi gick fram och sjöng i. Alla kläder fixades själva och vi hade två halvfulla föreställningar. Nu fyller vi upp till 1500 personer, vi har alla myggor, ordentligt ljud och ljus (ljudteknikern ska också jobba med Lady Gaga i Globen), vi får kläder uppsydda till oss, dekor skapas enbart för oss och vi fyller 4 skolföreställningar och förhoppningsvis en allmän föreställning.

Efter en intensiv repvecka och längre rep tidigare känner jag mig nu ordentligt trött och sliten. Och jag är så vimsig just nu, har knappt koll på saker och ting då det dessutom händer massa runtomkring. Man hamnar i en liten bubbla när man repar så mycket, har inte så stor koll på omvärlden. Men jag kommer igen, har en dag ledig imorgon och sen kör vi genrep på söndag. Manusplugg, sångplugg och bara ta det riktigt lugnt är vad jag ska sysselsätta mig med! Och så sömn strax, nu är sömn det viktigaste som finns!

Men först vill jag minnas tillbaka lite, från åren med musikalen:

Se mig! (2007) Bild #1 ärligt lånad av Emma


Djungelboken (2008)


Farväl Peter Pan (2009)


Flugturen (2010) Helt ärligt lånade från Facebook...


Trollkarlen från Oz (2010)
??? Snart vet vi hur det ser ut, hur det går och allt sånt. Det har varit 4 fantastiska år!


Jag fick en utmaning...

Jag blev utmanad av Sara!

Regler:
Svara på frågorna om dig själv.
I slutet av inlägget ger du den vidare till 3 andra bloggare.
Sedan skriver du en kommentar hos deras bloggar att de har en utmaning att hämta.

VEM:
Mikael, 18, Stockholm

1. Vad gjorde du för 10 år sen?

- Gick i andra klass, hängde mycket i Norrland och älskade att spela fotboll

2. Vilka fem saker finns på att göra listan idag?

- Plugga musikalmanus
- Plugga musikalmanus
- Plugga musikalmanus
- Varierande va?
- Men dagen är slut...

3. Godis jag gillar

- Hmm... Absoluta favoriten är Fizzy Bubblizz, och även Sura Colanappar. Sen har jag fastnat för de röda hjärtana som är som de gröna grodorna, i gelé.

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär

- Resa
- Köpa mig ett hus någonstans i närheten av Stockholm
- Bjuda mina kära vänner på en härlig semester!
- Ta körkort!! Det behöver man ju vara miljonär för numera?!
- Stötta nära o kära som behöver det!

5. Städer/orter som jag bott i

Enbart Danderyd... Än så länge!

Jag utmanar:

Lollo
Bonnie
Och en tredje som känner sig manad

Sista dagen...

Nu är det sista dagen, sista dagen innan jag fyller 18, sista dagen som barn, sista dagen innan det stora allvaret börjar och man blir vuxen. Eller ska man se det som det stora äventyret?

Hursomhelst så ser jag fram emot att fylla vuxen. Man får mer ansvar, och mer frihet. Frihet som jag egentligen har väldigt mycket av redan, men känslan av att kunna bestämma mycket själv... Man får gå på krogen, man får rösta och man får studiebidraget direkt till egna kontot. Ja, massa saker som händer när man fyller vuxen.

Imorgon väntas krogbesök, och jag ska handla någonting i baren bara för att. Krogbesöket har blivit noga utvalt, det blir en krog där det bjuds på väldigt härlig musik ifrån Sara Varga. Kompar gör Lars Hägglund. Martin och Fina från Schlagerfeber uppträder de med tillsammans i Romance. Kommer nog bli en trevlig kväll hoppas jag!

Bye bye 17 år, hello Vuxen!

Våren är här!

Våren är nu officiellt här, termometern står på runt 10 grader på dagarna och livet är bara underbart! Men vad jag gör uppe nu vet jag inte... Visserligen har jag påsklov men mamma kommer väcka mig 10. En enkel förklaring finns; Den sköna, bekväma soffan. Där lyckades jag somna idag. Hur underbart är det inte att somna i soffan? Det är ju så skönt, och man vill aldrig kliva upp. Man vill bara fortsätta sova.

Nu vaknade jag på soffan efter att ha sovit en stund, och here I am. Klockan 03:51 and I'm still awake. Jag har iallafall haft en oerhört trevlig påsk, lite födelsedagsfirande av mig med gudfar och gudmor med dotter och hennes dotter, för att de inte gick att klämma in nästa helg. Idag var mormor här! Vi hämtade henne efter en härlig promenad ute i solen, JAG ÄLSKAR VÅREN!


Såhär ser jag ut när jag nu tänker säga Godnatt och försöka sova...


RSS 2.0